NOP Agrowind, een machtig mooi windmolenpark aan het IJsselmeer

Windpark NOP Agrowind is onderdeel van Windpark Noordoostpolder en bestaat uit 26 windturbines met een totaal vermogen van 195 MW. Het windmolenpark is een particulier initiatief van agrarische ondernemers. Het park is gebouwd in de periode 2014-2017 en is inmiddels 5 jaar volledig operationeel. Het windpark zoekt een:

 

 Financieel Directeur  NOP Agrowind

Circa 24 uur per week

Samen met de (statutair) Algemeen Directeur is de (statutair) Financieel Directeur verantwoordelijk voor het algemeen management van het windpark. Jouw primaire werklocatie is het kantoor van NOP Agrowind in Espel, de Noordoostpolder. Een veelzijdige functie met een marktconforme beloning, afhankelijk van ervaring en competenties.

 

Jouw belangrijkste taken:

 1. Dagelijkse aansturing van het windpark en de organisatie, waaronder de functionele aansturing van de werknemers en adviseurs van NOP Agrowind met financiële activiteiten en taken;
 2. verantwoordelijk voor financieel management, waaronder aansturing financieel administrateur, financieel beheer (facturatie, accordering inkoopfacturen, betalingen) en jaarrekeningenproces;
 3. bewaken van de opgestelde begrotingen c.q. budgetten en verantwoording dragen voor het werkkapitaalbeheer;
 4. strategievorming; inzichtelijk maken wat financieel wel en niet kan;
 5. verantwoordelijk voor (financieel/fiscaal) risicomanagement;
 6. het management van de (contractuele) relaties met banken die de projectfinanciering verstrekt hebben en de adviseurs van de banken;
 7. samen met de Algemeen Directeur het (vanuit financieel perspectief) beheren van belangrijke contracten van het windpark zoals het onderhoudscontract, het assetmanagementcontract, het energieverkoopcontract en de SDE subsidies en het managen van de relatie met contractpartijen;
 8. informeren en rapporteren volgens afspraken aan de Raad van Commissarissen en aandeelhouders.

 

Je kan zelfstandig werken maar werkt tevens nauw samen met de Algemeen Directeur en de NOP Agrowind collega’s. De werkzaamheden vereisen flexibiliteit ten aanzien van op wat voor dagen en hoeveel uren per week je beschikbaar bent. Gemiddeld is dit 24 uren (3 dagen) per week. Je voelt je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het windpark en de organisatie. Je hebt financiële affiniteit, bent financieel analytisch en hebt gevoel bij wat financiers belangrijk vinden. Je vindt het geen probleem om naast rustigere periodes ook hectiek te managen. Je bent bereid gedetailleerd kennis te nemen van bestaande contracten en bedrijfsstructuur. Je kunt goed inschatten of je moet acteren, moet informeren of moet escaleren. Je vindt het een eer om voor langere tijd te werken voor de initiatiefnemers van dit prachtige windmolenpark.

 

Wij vragen:

 • Minimaal 15 jaar ervaring in een leidinggevende financiële functie;
 • flexibiliteit in de invulling van de benodigde tijdsbesteding (op welke dagen en uren per week);
 • affiniteit met duurzame energie en de doelstellingen van de aandeelhouders;
 • ervaring in infra/energiesector is een pré;
 • meerjarige ervaring met projectfinanciering en de bijbehorende leendocumentatie;
 • ervaring met contractmanagement van grote contracten;
 • onafhankelijk t.a.v. (neven)functies;
 • goede match met het huidige team;
 • vloeiend in Engels in woord en geschrift;
 • WO werk- en denkniveau in een relevante richting.

 

Een assessment kan deel uitmaken  van de sollicitatieprocedure.

De (eerste) gesprekken vinden plaats in de week 3 van 2022. Je voert gesprekken met een afvaardiging van de aandeelhouders, RVC leden en Algemeen Directeur.

Heb je vragen over deze functie, mail deze dan naar jaapvg@planet.nl. Jaap van Gelder, de voorzitter van de RvC is jouw contactpersoon.

Ben je geïnteresseerd en wil je een gesprek stuur dan uiterlijk 7 januari 2022 een mail naar vacature@nopagrowind.nl met een motivatiebrief en je cv.